ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Χωριστές δηλώσεις εισοδήματος

Σε λειτουργία από τις 12.1.2023 η εφαρμογή για την υποβολή αιτήματος

Να θυμίσουμε ότι σε περίπτωση χωριστών δηλώσεων:

– Δεν θα γίνεται συμψηφισμός χρεωστικού και πιστωτικού ποσού μεταξύ των συζύγων

– Δεν επηρεάζεται η χορήγηση των επιδομάτων

– Δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των επιμέρους τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης βαρύνουν τον κάθε σύζυγο ατομικά

– Δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς υπολειπόμενου ποσού αποδείξεων από τον ένα σύζυγο στον άλλο

Το σχετικό αίτημα για χωριστές δηλώσεις δεν είναι αόριστης διάρκειας και πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

https://www.taxheaven.gr/circulars/35372/syxnes-erwthseis-apanthseis-enhmerwmeno

Άρθρο – Ελληνική Holding

Φορολογικό ευεργέτημα στις μεταβιβάσεις μετοχών και εταιρικών μεριδίων

Το άρθρο πραγματεύεται την απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος της υπεραξίας (δηλ. του κέρδους) από μεταβίβαση συμμετοχών, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 48Α ΚΦΕ όπως έχει ερμηνευτεί με τις εγκυκλίους 2057/2021 και 2047/2022.

https://www.taxheaven.gr/circulars/42174/arora-ellhnikh-holding-forologiko-eyergethma-stis-metabibaseis-metoxwn-kai-etairikwn-meridiwn

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ΕΡΓΑΝΗ: Διαθέσιμη η διαδικασία «Οργάνωση Χρόνου Εργασίας – Άδειες»

Από την 12-01-2023, όλες οι επιχειρήσεις – εργοδότες, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει, πλέον, την απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων τους με εξαρτημένη σχέση εργασίας, δύνανται να δηλώσουν τις άδειες για τους εργαζομένους τους. Οι δηλώσεις θα αφορούν άδειες που χορηγήθηκαν από τον μήνα Ιανουάριο του 2023 και μετέπειτα. Η δήλωση θα είναι δυνατή από την πρώτη ημέρα του μήνα χορήγησης της άδειας έως και τη δέκατη ημέρα του επόμενου ημερολογιακού μήνα.

https://www.taxheaven.gr/news/62263/to-sxolio-ths-deyteras-idrysh-atomikhs-epixeirhshs-mesw-govgr-xwristes-dhlwseis-ka

Άρειος Πάγος 1388/2022 Κριτήρια χαρακτηρισμού σύμβασης ως εξαρτημένης

Σύμβαση εξαρτημένης εργασίας υπάρχει, όταν οι συμβαλλόμενοι αποβλέπουν στην παροχή της συμφωνηθείσας εργασίας και στον μισθό, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής του, ενώ ο εργαζόμενος υπόκειται σε νομική και προσωπική εξάρτηση από τον εργοδότη, η οποία εκδηλώνεται με το δικαίωμα του τελευταίου να δίνει δεσμευτικές για τον εργαζόμενο εντολές και οδηγίες ως προς τον τρόπο, τον τόπο και τον χρόνο παροχής της εργασίας και να ασκεί εποπτεία και έλεγχο για την διαπίστωση της συμμόρφωσης του εργαζομένου προς αυτές……………………………………………………………………………………………..……………………………… εκείνο που διακρίνει την εξαρτημένη εργασία από την ανεξάρτητη δεν είναι το ποσοτικό στοιχείο, δηλ. η σώρευση περισσοτέρων ενδείξεων δέσμευσης και εξάρτησης, αλλά το ποιοτικό, δηλ. η ιδιαίτερη ποιότητα της δέσμευσης και εξάρτησης, ……………………………………………………………………………………….

Σημειώνεται ότι δεν αποτελούν αποφασιστικά κριτήρια υπέρ του χαρακτηρισμού της απασχόλησης ως σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, ο τρόπος προσδιορισμού και καταβολής της αμοιβής του απασχολουμένου, η ασφάλιση αυτού στο ΙΚΑ, η χορήγηση σε αυτόν βεβαιώσεων μισθωτών υπηρεσιών και η μη ασφάλισή του σε Ταμείο Ασφάλισης ελευθέρων επαγγελματιών.

https://www.taxheaven.gr/circulars/42213/areios-pagos-1388-2022

Άρειος Πάγος 1387/2022 Καταγγελία σύμβασης για οικονομοτεχνικούς λόγους

Πρόταση του εργοδότη για τροποποίηση της σύμβασης εργασίας του μισθωτού με δυσμενέστερους όρους καλύπτεται από το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη

Επί απολύσεων οφειλομένων σε οικονομοτεχνικούς λόγους όπως, μεταξύ άλλων, είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της επιχείρησης και η μείωση του προσωπικού για λόγους οικονομίας που επιβάλλονται από συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες τις οποίες η επιχείρηση αντιμετωπίζει, η απόφαση (επιλογή) του εργοδότη να αντεπεξέλθει με τον τρόπο αυτό στη διαφαινόμενη οικονομική κρίση δεν ελέγχεται από τα δικαστήρια.

https://www.taxheaven.gr/circulars/42196/areios-pagos-1387-2022

Από 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός 2023 – Το νέο χρονοδιάγραμμα

https://www.taxheaven.gr/news/62251/apo-1h-aprilioy-o-katwtatos-misoos-2023-to-neo-xronodiagramma

ΦΠΑ

Κατώφλια 2023 – Δήλωση Intrastat

Ενδοενωσιακές Εισαγωγές (Αφίξεις):  150.000 €

Ενδοενωσιακές Εξαγωγές: (Αποστολές): 90.000

https://eurostat.statistics.gr/announcement?id=88

Άρθρo – Καθεστώς απαλλαγής από το ΦΠΑ μικρών επιχειρήσεων

(Small Business) – Λογιστική και φορολογική αντιμετώπισή τους

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 39 του κώδικα ΦΠΑ, μπορούν να απαλλαχθούν από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης και καταβολής του φόρου υποκείμενοι, οι οποίοι, κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, πραγματοποίησαν παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών, χωρίς ΦΠΑ, αξίας μέχρι 10.000 ευρώ.

Το άρθρο έχει τις πιο κάτω ενότητες:

1. Γενικά

2. Ποια πρόσωπα μπορούν να ενταχθούν;

3. Ποια πρόσωπα εξαιρούνται;

4. Πότε και πως εντάσσονται9;

5. Πως υπολογίζονται τα ακαθάριστα έσοδα στην 1η χρήση που είναι μικρότερη του έτους;

6. Πότε μετατάσσονται υποχρεωτικά ή προαιρετικά στο κανονικό καθεστώς;

7. Απογραφή και αποτίμηση αποθεμάτων και επενδυτικών αγαθών στη μετάταξη σε άλλο καθεστώς – Δήλωση και απόδοση ΦΠΑ αποθεμάτων

8. Έκδοση φορολογικών στοιχείων – έκπτωση ΦΠΑ δαπανών για τον προσδιορισμό καθαρών κερδών

9. Έχουν υποχρέωση να τηρούν λογιστικά αρχεία (βιβλία);

10. Πως εξευρίσκεται και φορολογείται  το εισόδημά τους;

https://www.taxheaven.gr/circulars/42182/arora-kaoestws-apallaghs-apo-to-fpa-mikrwn-epixeirhsewn-small-business-logistikh-kai-forologikh-antimetwpish-toys

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΔΕΔ – Tέλη χαρτοσήμου σε συμβιβασμό

I. Σύντομο ιστορικό

Με πράξη Διορθωτικού Προσδιορισμού Τελών Χαρτοσήμου επιβλήθηκε σε βάρος υποκαταστήματος αλλοδαπής (ΥΑ), τέλος χαρτοσήμου + ΟΓΑ, πλέον προστίμου άρθ. 58 ΚΦΔ λόγω ανακρίβειας. Σύμφωνα με την έκθεση μερικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι, το ΥΑ κατά το ΦΕ 2015 ωφελήθηκε από διαγραφή υποχρέωσής του προς αντισυμβαλλόμενο προμηθευτή του ύψους 428.331,42 €, με αποτέλεσμα να συντρέχουν οι προϋποθέσεις για ύπαρξη άφεσης χρέους (σ.σ. σύμφωνα με τον έλεγχο), υποκείμενης σε τέλος χαρτοσήμου 2,4%.

ΙΙ. Η προσφυγή

Το ΥΑ άσκησε ενδικοφανή προσφυγή ζητώντας την ακύρωση προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1063/1990, η άφεση χρέους δεν υπόκειται σε τέλος χαρτοσήμου, σε περίπτωση που κατά τη σύσταση του χρέους καταβλήθηκε το προσήκον αναλογικό τέλος χαρτοσήμου, ενώ με καταβολή εξομοιούται και η υπαγωγή του συσταθέντος χρέους σε Φ.Π.Α.

ΙΙ. Η απόφαση της ΔΕΔ

Η Δ.Ε.Δ. δικαίωσε την εταιρία (υποκατάστημα αλλοδαπής) για τυπικό λόγο, ο έλεγχος όμως επανήλθε με τις ορθές αιτιολογίες και τελικά καταλογίστηκε το χαρτόσημο όχι για την άφεση χρέους, αλλά για τον συμβιβασμό.

https://www.taxheaven.gr/news/62233/ded-telh-xartoshmoy-se-symbibasmo

ΔΕΔ – Έμμεσες τεχνικές ελέγχου: Τεχνική της τιμής προς τον όγκο συναλλαγών 

Δεν προβλέπεται η επιβολή προστίμου του άρθρου 58Α του ΚΦΔ σε περίπτωση προσδιορισμού της φορολογητέας ύλης με έμμεσες τεχνικές ελέγχου

I. Σύντομο ιστορικό

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε ατομική επιχείρηση με κύρια δραστηριότητα  «Κέντρο διασκέδασης – Δεξιώσεων»  διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων και ο έλεγχος προσδιόρισε τα αποτελέσματα με έμμεσες τεχνικές ελέγχου και πιο συγκεκριμένα, με την έμμεση τεχνική της τιμής προς τον όγκο συναλλαγών. Για την εφαρμογή της μεθόδου λήφθηκε υπόψη ο αριθμός των ατομικών υφασμάτινων πετσετών που δόθηκαν στο πλυντήριο ρούχων ανά έτος, καθώς και το ελάχιστο μικτό ποσό που τιμολογεί η επιχείρηση ανά άτομο.

ΙΙ. Η προσφυγή

Ο φορολογούμενος άσκησε ενδικοφανή προσφυγή με ισχυρισμούς γενικής φύσης.

ΙΙ. Η απόφαση της ΔΕΔ

Η ΔΕΔ δικαίωσε τον φορολογούμενο μόνο ως προς το πρόστιμο του άρθρου 58Α του ΚΦΔ, ενώ αποδέχθηκε την κρίση του ελέγχου αναφορικά με τον εξωλογιστικό υπολογισμό των εσόδων για σκοπούς ΚΦΕ και ΦΠΑ, μεταξύ άλλων και με το ακόλουθο σκεπτικό:

Επειδή, η προσφεύγουσα ισχυρίζεται ότι ο έλεγχος αυθαίρετα προέβη στον προσδιορισμό των ακαθαρίστων εσόδων με βάση μόνο τις παραδόσεις των υφασμάτινων ατομικών πετσετών σε επιχείρηση πλυντηρίου ρούχων και την αναγωγή τους σε πελάτες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι υφασμάτινες πετσέτες και ψωμιέρες τοποθετούνται στα τραπέζια για λόγους αισθητικούς και [13] πρακτικούς, ανεξάρτητα του αριθμού των ατόμων που θα καθίσουν στο τραπέζι και συμπεριλαμβάνονται σε αυτές που αποστέλλονται για πλύσιμο. Ωστόσο, η προσφεύγουσα δεν προσδιόρισε τον αριθμό αυτό, ώστε να συγκριθεί με την αναλογική σχέση που εφάρμοσε η ελεγκτική αρχή (σχέση αριθμού πετσετών και ατομικά ψωμάκια για κάθε έτος), ούτε προσκόμισε στοιχεία που να άγουν σε διαφορετικό πόρισμα από αυτό του ελέγχου.

Κατά συνέπεια, ο ισχυρισμός της προσφεύγουσας περί αυθαίρετης κρίσης της ελεγκτικής αρχής απορρίπτεται ως αβάσιμος.

https://www.taxheaven.gr/news/62121/emmeses-texnikes-elegxoy-texnikh-ths-timhs-pros-ton-ogko-synallagwn-den-problepetai-h-epibolh-prostimoy-toy-aroroy-58a-toy-kfd-se-periptwsh-prosdiorismoy-ths-forologhteas-ylhs-me-emmeses-texnikes-elegxoy

ΔΕΔ – Επιστροφή ΦΠΑ επενδυτικών αγαθών

Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις επιστροφής όταν το συμφωνητικό επέκτασης της μίσθωσης απέκτησε βέβαιη χρονολογία μετά την αίτηση επιστροφής

I. Σύντομο ιστορικό

ΙΚΕ με αίτηση που υπέβαλε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ζήτησε την επιστροφή ΦΠΑ, λόγω κατασκευής επενδυτικών αγαθών σε μισθωμένο ακίνητο σε περίοδο που δεν ήταν δυνατόν να συμψηφίσει τον ΦΠΑ αυτό.

Ο έλεγχος απέρριψε το ως άνω αίτημα επιστροφής ΦΠΑ, διότι «κατά το χρόνο κατασκευής των επενδυτικών αγαθών, η ελεγχόμενη δεν είχε την κυριότητα του ακινήτου με οποιαδήποτε έννομη σχέση, για χρονικό διάστημα εννέα ετών, ούτε την πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 100% ….. »

Επιπροσθέτως με οριστικές πράξεις προσδιορισμού του φόρου μείωσε το πιστωτικό υπόλοιπο για το 2020 και το 2021 καθώς δεν αναγνώρισε προς έκπτωση τις δαπάνες κατασκευής επενδυτικών αγαθών στο μισθωμένο ακίνητο.

ΙΙ. Η προσφυγή

(βλ. σχετικό link για τα αιτιολογικά της προσφυγής)

ΙΙ. Η απόφαση της ΔΕΔ

Η ΔΕΔ δικαίωσε την επιχείρηση ως προς την έκπτωση των συγκεκριμένων δαπανών, απέρριψε όμως την αίτηση για την επιστροφή του πιστωτικού υπολοίπου.

https://www.taxheaven.gr/news/62040/ded-epistrofh-fpa-ependytikwn-agaown-den-plhroyntai-oi-proypooeseis-epistrofhs-otan-to-symfwnhtiko-epektashs-ths-misowshs-apekthse-bebaih-xronologia-meta-thn-aithsh-epistrofhs

ΒΙΝΤΕΟ από ΑΑΔΕ – Ψηφιακή́ υποβολή́ ενδικοφανών προσφυγών

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Υπ. Εργασίας – 7385/09-01-2023 Απαλλαγές ασφαλιστικής ενημερότητας

Επικαιροποίηση των απαλλαγών από ασφαλιστική ενημερότητα

https://www.taxheaven.gr/circulars/42187/7385-09-01-2023

MYDATA

ΒΙΝΤΕΟ από ΑΑΔΕ – Προσυμπληρωμένες Δηλώσεις ΦΠΑ στο myDATA

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις: Ηλεκτρονική δήλωση φόρου κληρονομιάς

Πρώτη ανάρτηση: 02/11/2022

Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2023

https://www.taxheaven.gr/circulars/41198/syxnes-erwthseis-apanthseis-enhmerwmeno

ΛΟΙΠΑ

Άρθρο – Λύση νομικού προσώπου στο ΓΕΜΗ σε ένα στάδιο

Πρακτική πρόταση από συνάδελφο

https://www.taxheaven.gr/news/62207/lysh-nomikoy-proswpoy-sto-gemh-se-ena-stadio

ΣτΕ 118/2022 Συνέπειες μη δημοσίευσης

Το Δημόσιο, νομίμως ως τρίτος, λαμβάνει υπόψη απόφαση (ως προς την οποία δεν τηρήθηκε ο τύπος της δημοσιότητας) διορισμού νομίμου εκπροσώπου ΑΕ, για τη θεμελίωση λαθρεμπορικής ευθύνης του

Η προβλεπόμενη από την περ. β΄ της παρ. 1 του άρθ. 7β του ν. 2190/1920 δημοσίευση δεν είναι συστατικός τύπος αλλά έχει δηλωτικό – βεβαιωτικό χαρακτήρα.

Ως εκ τούτου, αν η σχετική απόφαση ΔΣ της ΑΕ δεν έχει υποβληθεί στην προβλεπόμενη δημοσιότητα, δεν μπορεί να την επικαλεστεί η εταιρεία – εκτός εάν αποδείξει ότι οι τρίτοι τη γνώριζαν – ενώ αντίθετα μπορούν να την επικαλεσθούν κατ’ αυτής οι τρίτοι (ΣτΕ 674/2021 Ολομ., 1040/2016, 4034/2012, 296/2011 κ.ά., ΑΠ 1273, 397/2006, 307/2003, 724/2002 κ.ά.).

Ειδικότερα δε, η πράξη διορισμού οργάνων διοικήσεως ΑΕ ολοκληρώνεται από τη λήψη της σχετικής απόφασης από το αρμόδιο όργανο και της αποδοχής του διορισμού από τον διοριζόμενο, η οποία μπορεί να είναι και άτυπη (βλ. ΣτΕ 3217/2014, ΑΠ 307/2003, 1273/2006).

Εξάλλου, ως «τρίτος», για την εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων, λογίζεται κάθε πρόσωπο με το οποίο η εταιρεία έχει ή μπορεί εκ του νόμου να έχει οποιαδήποτε έννομη σχέση· στους τρίτους δε αυτούς περιλαμβάνεται, κατ’ αρχήν, και το Ελληνικό Δημόσιο (βλ. ΣτΕ 674/2021 Ολομ.).

Τούτων έπεται ότι μέλος διοικητικού συμβουλίου ανωνύμου εταιρείας δεν μπορεί να αντιτάξει στους τρίτους την ισχύ πράξης σχετικής με το διορισμό ή την παύση του ως προς την οποία δεν τηρήθηκε ο τύπος της δημοσιότητας.

https://www.taxheaven.gr/circulars/42211/ste-118-2022

ΣτΕ 117/2022 Συνέπειες μη δημοσίευσης

Διασφαλιστικά μέτρα (άρθρο 14 του ν. 2523/1997): Συνέπειες μη τήρησης των όρων δημοσιότητας παραίτησης Αντιπροέδρου ΑΕ

Επί φορολογικών παραβάσεων ΑΕ, τα διασφαλιστικά μέτρα του άρθρου 14 του ν. 2523/1997 νομίμως επιβάλλονται σε βάρος των προσώπων που φέρονται να έχουν τις προβλεπόμενες στο άρθρο 20 του ίδιου νόμου ιδιότητες (πρόεδρος του Δ.Σ. κτλ.), όταν δεν αποδεικνύεται ότι η παραίτησή τους από τις αντίστοιχες θέσεις έχει λάβει τις διατυπώσεις δημοσιότητας των προαναφερθεισών διατάξεων του κ.ν. 2190/1920, ώστε να μπορεί να αντιταχθεί έναντι των τρίτων και να ισχύει και έναντι του Ελληνικού Δημοσίου. Τούτο διότι, εφόσον η παραίτηση του αναιρεσιβλήτου από την θέση του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας δεν είχε υποβληθεί στις διατυπώσεις δημοσιότητας των άρθρων 7α και 7β του κ.ν. 2190/1920, δεν μπορούσε να αντιταχθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο, συνδεόμενο με την εταιρεία με έννομη σχέση απορρέουσα από τις ειδικές διατάξεις των άρθρων 14 και 20 του ν. 2523/1997, που προβλέπουν σε σοβαρές περιπτώσεις φοροδιαφυγής τη λήψη μέτρων σε βάρος των προσώπων που ασκούν τα καθήκοντα διοίκησης ή διαχείρισης των ανωνύμων εταιρειών προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, λογίζεται, και αυτό, ως “τρίτος” έναντι αυτής.

https://www.taxheaven.gr/circulars/42212/ste-117-2022

Υπόθεση C‑154/21 Προσωπικά δεδομένα

Προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Το δικαίωμα πρόσβασης του υποκειμένου των δεδομένων στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν, το οποίο προβλέπει η εν λόγω διάταξη, συνεπάγεται, οσάκις τα δεδομένα αυτά κοινολογήθηκαν ή πρόκειται να κοινολογηθούν σε αποδέκτες, την υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας να γνωστοποιήσει στο υποκείμενο των δεδομένων τη συγκεκριμένη ταυτότητα των αποδεκτών, εκτός αν οι αποδέκτες είναι αδύνατο να προσδιοριστούν ή αν ο υπεύθυνος επεξεργασίας αποδεικνύει ότι τα αιτήματα πρόσβασης του υποκειμένου των δεδομένων είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, κατά την έννοια του άρθρου 12, παράγραφος 5, του κανονισμού 2016/679, οπότε στις περιπτώσεις αυτές ο υπεύθυνος επεξεργασίας δύναται να γνωστοποιήσει στο υποκείμενο των δεδομένων μόνο τις κατηγορίες των εν λόγω αποδεκτών.

https://www.taxheaven.gr/circulars/42234/ypooesh-c154-21

Νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραβάσεις στο εμπόριο

Πρόστιμο μέχρι και 4% του συνολικού τζίρου για πλασματικές εκπτώσεις

https://www.taxheaven.gr/news/62226/nea-platforma-kataggeliwn-gia-parabaseis-sto-emporio-prostimo-mexri-kai-4-toy-synolikoy-tziroy-gia-plasmatikes-ekptwseis

ΣΛΟΤ 3022/2022 Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος – Λογιστικές εγγραφές

Η επιδότηση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας προς τιμολόγηση πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Ως εκ τούτου, η δαπάνη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας θα καταχωρείται στα έξοδα της οντότητας αφού πρώτα αφαιρεθεί η εν λόγω έκπτωση.

https://www.taxheaven.gr/circulars/42192/slot-3022-2022



This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.